Dátum: 2018 október 20. (szombat) | Vendel

hírek

Füredi Rebeka bronzérmet nyert az U21-es szófiai EB-n!

Taekwondo szakosztály 2017-04-08 Megtekintések száma: 1757

A kontinenstorna utolsó előtti napján befejezte szereplését a magyar válogatott a Szófiában zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokságon. A mieink a végére tartogatták a legjobbjukat: Füredi Rebeka (67 kg), a tavalyi eredményét megismételve, bronzérmes lett. Patakfalvy Csenge a 62 kilósok között ötödik lett.

UP-info Két ötödik helyre egy harmadikat is begyűjtöttek a magyarok az U21-es taekwondo Európa-bajnokságon Szófiában, ám ezúttal nem kellett megelégedniük ennyivel, az egy évvel ezelőtt a korosztály kontinenstornáján bronzérmet nyert Füredi Rebeka ugyanis ismét jól teljesítetett, és ezúttal is a harmadik helyen végzett.

Füredi Rebeka érte el a magyarok legjobb helyezését Szófiában  • 
Forrás: wtftaekwondo.hu

Rebeka a görög Evgenia Szárri ellen kezdett és 3-0-s sikerrel búcsúztatta is ellenfelét. Ezután a szerb Irisz Jovics Vujakovics következett, akit a görögnél is magabiztosabban, 10-3-ra múlt felül. A nyolc közé jutásért a norvég Julie Eriksenen kellett átverekednie magát, és meg is tette, az összes közül a legszorosabb mérkőzését víva, 3-1-es győzelmet aratott. Ez nem azt jelentette, hogy az elődöntőben simábban lépett túl Daniela Rotolón, az olasz ugyanis meggyőző fölénnyel (14-7), számos intés közepette búcsúztatta a továbbjutástól, és a magyar versenyző nem jutott döntőbe.

Füredi Rebeka tehát bronzérmes lett.

Patakfalvy Csenge a román Roxana Ionescu ellen kezdett, és kis híján már akkor véget ért az Eb-je. A román 3-0-ra is vezetett, a második harmadban azonban a magyar lány megtáltosodott, előbb egalizált, majd 10-3-ra nyert. A nyolcaddöntőben a bosnyák Fatima Bjelićnek már az első perctől nem kegyelmezett, és 16-4-es győzelemmel jutott a negyeddöntőbe. Ott azonban Licia Martignani védekezése kifogott rajta, és az olasz 2-0-ra nyert.

Csenge a magyar küldöttség harmadik ötödik helyezését szerezte, csütörtökön Patakfalvy Luca, pénteken Egyházas András végzett ezen a helyen.

A magyarok szerepléséről írt korábbi tudósításainkat ITT, illetve ITT olvashatja.

(forrás: nso.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41