Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Új súlycsoportban indul Kotsis Edina!

Június végén rendezik az idei taekwondo-világbajnokságot a dél-koreai Muju városában. A két évvel ezelőtti vb bronzérmese, Kotsis Edina súlycsoportváltás után újult erővel vág neki az ázsiai kalandnak, amely az első komolyabb állomás a Tokióig vezető úton.

A közelgő dél-koreai világbajnokságról mindig az előző, 2015-ös jut eszembe, az a legkedvesebb emlékem – nosztalgiázott Kotsis Edina, aki két évvel ezelőtt a dobogó harmadik fokára állhatott. – Sok minden változott azóta. Sajnos lemaradtam az olimpiáról, és a tavaly év eleji kvalifikációs torna után rossz volt a hangulatom és a hozzáállásom is. Az utóbbi hónapokban újra erőre kaptam, és végre újra megvan a motivációm, hiszen három év múlva megint olimpia lesz, megpróbálok kijutni.

Betegség miatt az év elején kihagyta az alapozást, de már rendben van, és a felkészülési állomásokon többször is érmes helyen végzett.

A helyzetet nem könnyítette meg, hogy súlycsoportot váltottam, az 53 kg-osok között indulok majd a vb-n. Egy éve lement a súlyom 56 kg-ra, onnan könnyebb lefogyasztani 53-ra, és ott erősebbnek lenni, mint az 57 kg-osok között gyengébbnek, hiszen a mérlegelés után mindenki visszaszedi azt az egy-két kilót. Folyamatosan elemzem a lehetséges ellenfeleket, van, akit egyáltalán nem ismerek. Tavasszal úgy kezdtem a meccseket az új súlycsoportban, hogy az elején óvatosan feltérképezem, mit tudnak – mesélt az új kihívásról Edina, aki újpesti klubtársával, Füredi Rebekával képviseli majd a magyar színeket. Rebeka június 26-án, Edina június 27-én lép pástra.

Edina tehát nekivágott egy újabb olimpiai ciklusnak, amelynek a végén reményei szerint ott lehet az ötkarikás játékokra utazó, magyar sportolókat szállító repülőn.

Annak ellenére, hogy az elmúlt időszak korántsem úgy sikerült, ahogy terveztem, egész jó helyen állok a világranglistán, és a következő esztendőkben a világversenyeken tudok annyi pontot gyűjteni, hogy odaérjek az olimpiai kvótaszerző helyre.

(forrás: lokal.hu)

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41