Dátum: 2024 április 30. (kedd) | Katalin, Kitti

hírek

5 sportolónk a taekwondo őshazájában tanulhat

Idén 5 utánpótlás korú versenyzőnk a Magyar Taekwondo Szövetség hozzájárulásával és közbenjárásával  júniusban és júliusban részt vehetnek egy két hetes illetve a két kadet versenyző részére 10 napos koreai versenyzői kurzuson a Kyung Hee Egyetemen (2015 WTF-Kyung Hee University Taekwondo Program):

Füredi Rebeka
Kopcsik Laura
Fischer Péter
Antal Norbert
Debreczeni Zsófi

Az augusztusi UTE táborban tartanak majd egy élménybeszámolót a fiataloknak (a még náluk is fiatalabbaknak), és néhány tréning alkalmával bemutatják a taekwondo őshazájában tanultakat.

Csapatunk nagyon büszke, hogy klubunkból öt fő kaphatott ilyen lehetőséget. Ez mindenki előtt egy remek példa, hogy a sok munka és a kitartás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét.

2013-ban Szegedi Norbert, akkori junior válogatott versenyzőnk – ma már felnőtt – vehetett részt a kurzuson.

Az élménybeszámolójából kiderült, hogy mennyire színes és sokrétű, mindenre kiterjedő programsorozaton vehetett részt.

Mindamellett, hogy a taekwondo olimpiai sport részébe belemélyedhetett, belekóstolhatott ennek a folyamatosan fejlődő harcművészetnek/küzdősportnak a legdivatosabb részeibe is, hiszen több alkalommal vett részt „extrém” taekwondo edzésen, ahol a rúgásokat akrobatikus elemekkel kötötték össze (pl. hátra szaltó) és taekwondo-aerobikon. Ez utóbbihoz eleinte kételkedve állt hozzá, de később rájött, hogy milyen fontos is a ritmus a küzdősportban.

A fizikai felkészülés mellett nagy hangsúlyt fektettek az elméleti oktatásra is, ami szintén nagyon komplex volt, hiszen szerepelt benne koreai nyelv és kultúra, taekwondo etikett, sportolói táplálkozás, elsősegély-nyújtás és tapeing technika valamint egy kevés taekwondo történelem is, ami főként az olimpiához vezető útról szólt.

A sok edzést és elméleti órát izgalmas szabadidős programokkal színesítették a kurzus szervezői. Mindenkinek a legnagyobb örömére elmentek a koreai aqua parkba, ahol a fáradságnak a legkisebb jele is eltűnt mindenkiről. Hasonlóan nagy lelkesedéssel számolt be a Kukkiwonba tett látogatásukról.

Idén is hasonlóan színes program vár fiataljainkra.

Jó utat kívánunk és hozzatok haza minél több tudást!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41