Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

UTE Taekwondo szakosztály története

2005 nyarán fogalmazódott meg bennünk a terv, hogy szeretnénk egy saját csapatot csinálni, ahol kortól, nemtől függetlenül mindenki megismerheti és elsajátíthatja ezt a tradicionális harcművészetet, illetve olimpiai sportágat. Célunk az, hogy a versenysport mellett minél több emberrel szerettessük meg a sportot, a rendszeres mozgás örömét.

Ebben szerencsére partnerre találtunk az Újpesti Torna Egyletben, ahol a Judo szakosztály égisze alatt megkezdhettük munkánkat.

2005 november 2-án tartottuk első edzésünket, akkor még szerény, 7 fős létszámmal. A korosztály széles skálája miatt hetente háromszor tartunk felnőtt és kétszer gyerekedzést, ahol a folyamatos és kitartó munkának köszönhetően egyre nagyobb létszámban vagyunk jelen.

A tapasztalatok szerint nem lehet elég korán kezdeni a sport megszerettetését, így most indítottunk az óvodás korúak részére is tanfolyamot, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a kicsik a taekwondo szépségével. Az évek folyamán egy nagyon jó csapat alakult ki, edzéseinkre a sportolóink különböző célokkal járnak. Van, aki hobbiból, van aki komolyabb szándékkal, van akit csak a mozgás öröme és a jó hangulatú edzések, van akit a minél magasabb övfokozat és tudásszint elérése illetve a minél eredményesebb versenyzés motivál.

Edzéseinkre a kemény munka jellemező, melynek eredményeképpen sportolóink sikeresen teljesítik a vizsgákat, illetve készülnek fel a versenyekre. A 2009-s OB-n minden indulónk dobogós helyezést szerzett, 3 ezüst és 2 bronz éremmel zártuk a versenyt.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy ilyen patinás klub falai között edzhetünk, dolgozhatunk, versenyezhetünk.

Vezetőedző Breznai Ágnes aki (2009-2012 Junior Válogatott edző), 10 éves versenyzői és 7 éves edzői tapasztalattal rendelkezik és Kiss Adrienne, aki ugyancsak több OB aranyat tudhat magáénak.

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41