Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

MÁRTON VIVIANA OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓT SZERZETT

Márton Viviana döntőbe jutott a taekwondosok olimpiai kvalifikációs versenyén Szófiában, így 18 évesen kivívta a jogot, hogy képviselhesse hazánkat és egyesületünket a párizsi olimpiai játékokon.

Szívből gratulálunk!

A kvalifikációs verseny részletes beszámolója itt olvasható:

Márton Luanát egy hajszál válsztotta el az olimpiai szerepléstől, Márton Viviana kivívta az indulás jogát Az éppenhogy 18 éves sportolók ma is bizonyították tehetségüket és elhivatottságukat.

MÁRTON LUANÁT csak az olimpiai bronzérmes tudta csak megállítani.

Márton Luana kezdett aktívabban, de az iráni talált először (0-2). Testre mért ütéssel jött a szépítés (1-2). Megint Alizadeh Zenozi jött (1-4), de egy fejes+ütés kombóval megvolt a fordítás és 5-4-gyel a magyaré lett az első 2 perc.

A másodikat is Alizadeh Zenozi kezdte jobban (0-2), amire válaszként jött megint az ütéspont (1-2). Egy intéssel máris 2-2 volt az állás az utolsó percbe lépve. Izgalmas hajrá következett, ahol az iráninak jött ki jobban a lépés (3-5).

Jöhetett a mindent eldöntő utolsó menet. Intésponttal szerzett vezetést Lua, de az iráni hamar fordított (1-2). Újabb intés után 2-2 volt az állás az utolsó percre fordulva. Luának mennie kellett előre, de a végén Alizadeh Zenozi talált, így ő jutott tovább egy végletekig kiélezett csatában. 

Olimpiai kvalifikációs verseny, negyeddöntő:

Márton Luana - Kimia Alizadeh Zenozi: 1-2

MÁRTON VIVIANA:

Nyolcaddöntő:

Már az első másodpercben talált Vivi (2-0). A montenegrói egy intéssel minimalizálta a hátrányt, és így érkeztek az utolsó perchez. A taktikai csata a végén dőlt el, Vivi újabb találatainak hála (6-1).

Ugyanúgy indult a második menet, mint az első (2-0). Továbbra is nagy iramban küzdöttek és  a hajrához érve 6-3-as magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Berisaj nem is tudott innen felállni, így Vivi ment tovább a negyeddöntőbe.

Olimpiai kvalifikációs verseny 

Nyolcaddöntő: Márton Viviana - Andrea Berisaj: 2-0

Negyeddöntő:

Márton Viviana egy lépésre az olimpiától 

Fél perc után született meg az első pont, Vivi öklének hála (1-0). Tapintható volt a feszültség,  ezzel az eredménnyel fordultak is rá az utolsó percre. Vivi 3-0-ra ellépett, így jöhetett a hajrá. Ez egy gyönyörű fej-, majd testtalálatot tartogatott és egy 8-0-s magyar győzelmet az első menetben. Vivi ott folytatta, ahol abbahagyta, egy fejessel kínálta meg Tarvidàt rögtön az elején. A lett nem tudott mit kezdeni Vivi védekezésével, aki hattal ment már az utolsó fél perchez érve. Még megnyomta a végét a magyar és 10-1-gyel behúzta a második etapot is és ezzel ott van az elődöntőben! 

Olimpiai selejtező 

Negyeddöntő: Márton Viviana - Jolanta Tarvida: 2-0

Döntőbe jutásért:

Rögtön egy intésponttal vezetett Vivi a mindent eldöntő meccsen, innen pedig elkezdődött egy igazi taktikai csata. Vivi féltávnál talált fejre, majd ütött is egy pontot (5-0). Végül tekintélyt parancsolóan 9-1-re nyerte az elsőt. Tapogatózással kezdődött a második etap és sokáig pont nélkül maradtunk. Aztán robbantott Vivi és elment hattal. Inen pedig öröm taekwondo kezdődött és nem túlzás, lemosta ellenfelét, Magyarország megszerezte történelmi, második párizsi olimpiai kvótáját. 

Olimpiai selejtező, elődöntő:

Márton Viviana - Amy Mink: 2-0

Gratulálunk versenyzőinknek és a felkészítő edzőknek. Eredményes felkészülést, sok sikert kívánunk az olimpiára.

(Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség)

 

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41